Arie de Kloet koninklijk onderscheiden

De Kloet.© foto brandweer loosdrecht

Ronald Frisart
Loosdrecht

Bij zijn afscheid van de brandweer in Loosdrecht is Arie de Kloet zaterdag koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Martijn Smit speldde hem de bijbehorende versierselen op. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweervrijwilligers in Loosdrecht.

De Kloet is dertig jaar actief geweest voor de brandweer. Hij stopt nu bij de ’repressieve dienst’ (uitrukken met brandweerwagens), maar als vrijwilliger blijft hij wel actief in het kader van opleidingen. Jarenlang fungeerde De Kloet als brandmeester en instructeur. Als lid van het collegiaal opvangteam en van het bedrijfsopvangteam voorzag hij ook in nazorg voor getraumatiseerde brandweerlieden. Zijn collega’s prijzen hem als toegewijd en collegiaal.

Behalve voor de brandweer zette De Kloet zich als vrijwilliger in voor meer organisaties. Zo leidde hij van 2006 tot 2013 het jeugdschaatsen bij IJsclub Loosdrecht en zorgde hij tot dit jaar dat de administratie van de Historische Kring Loosdrecht op orde bleef. Nog steeds is hij beheerder van de begraafplaats van de Nederlands Hervormde kerk in zijn woonplaats Loosdrecht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.