Spontaan waterfeest in de Pekingtuin

Lekker gooien met waterballonnen. Foto: caspar Huurdeman

Lekker gooien met waterballonnen. Foto: caspar Huurdeman

Tamar de Vries
Baarn

,,Het ontstond als een spontaan idee van Edwin Kouwenberg en ik in deze hete tijden. Gewoon met water er weer een gezellige boel van maken’’, zegt Rogier Engels, geestelijk vader ook van de Trots Markt bij Groeneveld. En ziedaar, binnen twee dagen was het geregeld: Een waterfestijn in de Pekingtuin.

,,Wat sponsoren, wat mensen die voor materiaal zorgen. Wat tuinslangen. EHBO erbij, is de gemeente ook tevreden. En wij dus ook’’, vertelt de Baarnaar, die vooraf al benadrukte dat het voor de deelnemers op eigen risico was en dat iedereen voor de veiligheid vooral wel de schoenen aan moest houden.

Facebook deed na het uitzetten van het plan de rest, de krant moest er verder maar geen ruchtbaarheid aan geven. ,,Want voor je het weet staat het hier vol’’, aldus Engels, altijd in voor iets leuks.

Tientallen kinderen kwamen zaterdag naar de Pekingtuin om met water gevulde ballonnen naar elkaar te gooien. Wie kwam kreeg een mandje en mocht naar hartelust de anderen bekogelen. ,,Nog goed voor de Pekingtuin ook, krijgt het groen wat water’’, grapt Engels.

Prijsjes werden zaterdag uitgedeeld, ijsman Abel Hamelink deelde vele tientallen liters ijs uit aan jongeren die kapotte ballonnetjes opraapten, zodat alles nog eens netjes achtergelaten werd ook.

De taferelen deden denken aan de publiekstrekker vorig jaar op de Brink, waar de crowdfunding nog voor loopt. ,,Zo zie je maar weer wat je met een paar leuke creatieve mensen voor elkaar kunt krijgen. Je kunt wel blijven hangen of commentaar hebben, maar eigenlijk is er van alles mogelijk’’, aldus de initiatiefnemer na afloop.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.