Hilversum krijgt grote McDonald's

Dit kantoorpand aan de rand van Hilversum maakt plaats voor een grote 'Mac'.

Dit kantoorpand aan de rand van Hilversum maakt plaats voor een grote 'Mac'.© funda.nl

© AP

1 / 2
Henk Runhaar
Hilversum

Hilversum krijgt een grote vestiging van McDonald’s aan de Vreelandseweg, ter hoogte van de rotonde met de Diependaalselaan. Vergevorderde plannen hiervoor worden dinsdagmiddag uit de doeken gedaan bij een bijeenkomst waarvoor omwonenden en gemeenteraadsleden zijn uitgenodigd.

Het initiatief komt van de eigenaar van het blauwe kantoorpand, een bedrijfsverzamelgebouw, aan Vreelandseweg 42-46. Dit onroerendgoedbedrijf De Zevensprong uit Nieuw-Lekkerland gelooft er niet meer in dat er nog een serieuze invulling komt voor het al langer te huur staande pand.

,,Er is een groot overschot aan kantoorruimten in de regio en in Hilversum en dit kantoorpand is niet het meest gewilde object op de markt’’, aldus de uitnodiging voor buurt en politiek. ,,Vandaar dat de eigenaar heeft besloten het kantoorgebouw in zijn geheel te slopen.’’

McDrive?

Op de plek van het kantoor, ’letterlijk op de fundamenten’, komt een vestiging van McDonald’s van zo’n zeshonderd vierkante meter. Het gaat om een gebouw van één bouwlaag. Rondom de ’Mac’ en in de parkeergarage is volgens de planning ruimte voor 75 parkeerplaatsen.

Bij een vestiging van deze omvang en op deze plek ligt het voor de hand dat er ook een McDrive, een afhaal, bij de eerste grote Gooise vestiging van de fastfoodketen komt. Maar daarover rept de uitnodiging niet.

Uiteraard heeft de eigenaar gepolst hoe de gemeente Hilversum denkt over het plan. Volgens de in de arm genomen ontwikkelaar heeft de gemeente ’een open houding’.

,,En is bereid dit initiatief verder te onderzoeken.’’ Bij de presentatie in het blauwe kantoorpand, om half zes dinsdagmiddag, zijn ook mensen van McDonald’s en de gemeente.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.