Toch doorstart voor deel Brakel Hilversum

Redacteur Hilversum
Hilversum

Een gedeelte van het failliete interieurbouwbedrijf Brakel Hilversum maakt definitief toch een doorstart. Daarmee houden veertien ex-medewerkers van Brakel hun baan.

Zij gaan door met het produceren van werkbanken en het uitvoeren van kantoorprojeten.

Het nieuwe bedrijf heet Brakel Totaal Project en wordt mogelijk door het 'instappen' van het bedrijf Anso in Diemen, gespecialiseerd in service en onderhoudswerkzaamheden voor grotere opdrachtgevers als woningbouwverenigingen, zorginstellingen, diverse grote industriële ondernemingen en bijvoorbeeld ook luchthaven Schiphol. Anso is al maanden verantwoordelijk voor de totale installatie van de Brakel/Smeulders Projecten.

Smeulders was enkele maanden in de running voor een doorstart van het complete Brakel Hilversum, maar haakte af door problemen over de verhuur van de Brakelpanden aan de Vreelandseweg.

Het nieuwe, compacte Brakel heeft volgen Anso-woordvoerder Erik Hoppenbrouwers 'een vliegende start'. ,,Deze week worden de eerste werkbanken alweer geleverd en in de loop van volgende week kunnen we de eerste projecten op gaan starten. Dit komt ook omdat het personeel doorgegaan is met de voorbereidingen ondanks de onzekerheid over het slagen van de doorstart. Het is een bijzondere groep mensen met veel creativiteit en passie voor het bedrijf. Met deze basis gaat hier zeker iets moois uitkomen.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.