’Laren moet goede voorbeeld aan benzineslurpers geven’

Edward de Vries Lentsch
Laren

„De gemeente Laren moet inzetten op een mentaliteitsverandering en komen met duurzame maatregelen”, aldus Marcus van den Brink (PvdA) tijdens de algemene beschouwingen voor het jaar 2018. „Laren lijkt wel groen maar is dat niet.”

„We zijn blij het er in Laren een particulier initiatief is gestart, maar we missen nog steeds de ambitie bij het gemeentebestuur zelf. Laren lijkt wel groen maar is dat niet. Zeker niet waar het de mentaliteit van veel inwoners betreft: steriele designtuinen, overmatige buitenverlichting, voor elke boodschap de benzineslurper pakken en ga zo maar door”, schetste Van den Brink.

De trage gang van zaken op het gebied van circulariteit (het nieuwe woord voor duurzaamheid) bij de gemeente is D66 al lang een doorn in het oog. Een jaar geleden nam de gemeenteraad nog een motie van de oppositiepartij aan om ’duurzaamheid’ hoog op de agenda te zetten, met Eemnes als lichtend voorbeeld. Waar een D66-wethouder hard werkt aan een schonere toekomst.

Motie

D66 Laren diende weer een motie in. Dit keer een financieel steuntje in de rug voor een particulier initiatief met als doel meer zonnepanelen in het dorp.

Burgemeester Elbert Roest benadrukte dat circulariteit wel degelijk op de agenda staat, vooral in regionaal verband. Maar hij feliciteerde zijn Larense partijgenoten met de unaniem aangenomen motie. Volgend jaar wordt 42.500 euro structureel geïnvesteerd in ’daadkrachtig’ duurzaamheidsbeleid.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.