Rotaryleden verven Soester tuinkamer Turkse vrouwen

Foto: Studio Kastermans

Redacteur De Gooi- en Eemlander
SOESTBAARN

Leden van de Rotaryclub Soest-Baarn hebben zaterdag de ‘tuinkamer’ voor Turkse vrouwen aan de Vermeerlaan geverfd. Het is een van de vele vrijwilligersacties in het kader van NLdoet van het Oranjefonds.

De Turkse dames hebben de tuinkamer, eigenlijk een smoezelige garagebox onder de flats, al voor het weekeinde flink gekuist. De vrouwen verwennen de klussers met lekkere happen. De ruimte is door woningbouwcorporatie Portaal tijdelijk beschikbaar gesteld als vergaderplek voor het project de Proeftuin. De gemeente heeft aan de buurtbewoners gevraagd, hoe zij hun groene omgeving ingericht willen hebben. Het plan is er. Zij krijgen onder meer een kruidentuin.

Stilletjes hoopt Odile Bekkering, van Stichting Balans, dat de buurt de tuinkamer definitief ter beschikking krijgt van Portaal. Er zijn plannen voor een repair café om samen elektrische apparaten te repareren en kleding te verstellen.

Ook in Baarn is er op tal van plaatsen goed werk gedaan. Bij kinderboerderij Canton zijn zeven vrijwilligers aan het schilderen in de voedergang van de volière en in ’De Deel’. Door het koude weer moet het buitenschilderwerk blijven liggen.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.