Wethouder genomineerd: ’Actieve dame weet van aanpakken’

Marjolein Vos
Huizen

De Huizer wethouder Janny Bakker (CDA) is een van de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015. Dit meldt Binnenlands Bestuur, een opinie- en adviesplatform voor ambtenaren en bestuurders. Een van haar concurrenten is Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Janny Bakker noemt haar nominatie ’Heel leuk en eervol’. Het is niet voor het eerst dat ze zichzelf terugziet in het rijtje van kanshebbers. Ook in 2013 was ze genomineerd.

Binnenlands Bestuur noemt Bakker in de aanbeveling: ’Een zeer actieve dame. Dat ze van aanpakken weet, zie je ook terug in haar bestuursstijl. Als ze een probleem signaleert, pakt ze dat grondig en snel aan. Ze verdiept zich en komt in no time met een gedegen plan. Mede dankzij haar diepe kennis, laat ze zich niet snel van de wijs brengen en komt ze met creative oplossingen.’

Een van de speerpunten van Bakker de afgelopen jaren is het in goede banen leiden van de invoering van de WMO. Ze hamert erop dat iedereen mee moet kunnen draaien in de samenleving.

In een recent weblog schrijft ze: ’Mensen worden er niet gelukkig van als zij in omstandigheden terecht komen waarin zij alleen maar mogen ontvangen. Iedereen, hoe kwetsbaar ook, heeft altijd wel iets te geven. Soms moeten mensen van heel ver komen om dat weer te durven ontdekken. Maar als dat gebeurt, dan zie je deze mensen weer opbloeien. Dan worden ze een gewaardeerd lid van een samenleving die hen insluit en niet buitensluit.’

De winnaar wordt bekend gemaakt op 21 januari.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.