Maan en Naarderstraat-kermis op 30ste Huizerdag

De Voice-winnares 2016 Maan is een van de hoofdacts.© Foto: Laura Oldenbroek

Eddie de Paepe
Huizen

’Een heuse grote kermis’ op de Naarderstraat vormt onderdeel van de dertigste Huizerdag op vrijdagavond 9 en zaterdag 10 september.

Daarmee keert de kermis voor jong én oud weer terug in oude dorp. Een andere publiekstrekker is volgens de organisatie de modeshow tijdens het Voorproefje op de avond voorafgaande aan het evenement, dat dit jaar een Caribisch feest wordt (met als motto Grande Fiësta).

,,Nieuw is de bijdrage van het winkelcentrum Oostermeent”, meldt het bestuur van de organiserende stichting. ,,Daar wordt een week eerder, op zaterdag 3 september, met een feestelijke Kick Off de start van de Huizerdag ingeluid.” Van twee uur ’s middags tot ongeveer zes uur ’s avonds biedt de Oostermeent die dag allerlei activiteiten. Met voor de kinderen onder meer twee waterbanen. Op het podium is er doorlopend live muziek en dans. De dag wordt afgesloten door The Amsterdam Funk Orchestra, een 20-koppige big band. Verder biedt ‘Proef Oostermeent’ allerlei hapjes en drankjes.

The Amsterdam Funk Orchestra is ook op 9 en 10 september van de partij. Net als coverband The Tour en het Huiz’Orkest The Swinging Seniors. Plein 2000 is ook de plek waar in ’Bands on stage’ een keur aan muziekformaties voor het voetlicht komen.

Maan

Behalve veel tropische en exotische attracties is er vooral veel muziek met tal van orkesten zowel op het Oude Raadhuisplein als op het Plein 2000. Vanzelfsprekend is er een salsa-band. Een van de hoofdacts is zangeres Maan. De winnares van The Voice of Holland 2016 staat zaterdagavond op het grote podium op Plein 2000. Tijdens de 30ste Huizerdag geeft ook de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Luchtmacht acte de présence met een klimtoren en een F-16 flight simulator.

De Huizerdag vormt de aftrap van de Huizerweek, waarvan ook het derde Havenfestival en het zevende Oldtimerfestival deel uitmaken. Deze evenementen vinden plaats op zaterdag 17 september in het Nautisch Kwartier en de Oude Haven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.