'Ik ga wel een herexamen doen'

naarden

De elf vmbo-scholieren van het Sint Vituscollege in Naarden die door deze krant gevolgd worden, zijn begonnen aan hun eindexamens. Iedere dag vragen we twee van deze leerlingen hoe hun examen is gegaan en hoe ze zich hebben voorbereid.

,,Het ging echt super goed, ik ben zo blij", zegt Shireen. Donderdag maakte ze haar laatste examen, economie. ,,Mijn docent zei al dat de schoolexamens veel moeilijker waren dan het echte examen. Hij had die schoolexamens expres lastiger gemaakt." Over economie maakte ze zich sowieso geen zorgen. ,,Ik heb dit vak gekozen, omdat ik er goed in ben, maar ik vind het wel heel saai." Shireen staat een 6,8 voor het vak. Er waren meer open vragen dan meerkeuzevragen op het examen. Onderwerpen als denivelleren en belastingen kwamen aan de orde.,,Open vragen vind ik fijn, want als je iets neerzet is het meestal wel goed."

Slagen? Dat doet ze wel. ,,Voordat ik begon aan mijn schoolexamens had ik wel verwacht dat ik zou slagen. Toch ben ik wel gespannen voor de uitslag. Ik ga er vanuit dat ik het haal, het zou wel heel erg zijn als je het dan toch niet haalt."

Een herexamen gaat Shireen wel doen. ,,Ik wil wiskunde graag over doen om mijn cijfer op te krikken. Maar leren doe ik niet, eerst maar eens genieten van de vakantie."

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.