Huizen geeft weer voorsprong prijs

sportredactie Gooi- en Eemlander
huizen

Het gebeurt dit seizoen wel erg vaak dat de voetballers van Huizen een op het oog geruststellende voorsprong niet of heel moeizaam over de streep kunnen brengen. Zaterdag was het weer zover. Tegen Quick Boys werd het na rust 2-0, maar aan het eind van de rit had het elftal van coach Tijs Schipper niet meer dan een puntje in handen: 2-2.

Door dat resultaat blijft Huizen hangen in de onderste regionen van de hoofdklasse A. Met een driepunter hadden de groen-gelen een stap kunnen maken in de richting van de brede middenmoot, maar dat ging dus niet door.

Huizen startte overdonderend. Al na een minuut zeilde een hoekschop van Gilermo Pengel, al dan niet licht getoucheerd, in het Katwijkse doel. De bal werd nog wel van de lijn getrapt, maar volgens de grensrechter was de inzet binnen het doelvlak geweest. En Huizen kreeg via Garrett Jones vervolgens twee enorme kansen om al binnen drie minuten serieus afstand te nemen. De doelman van Quick Boys redde een keer en een lob ging net naast.

In de tweede helft werd het veel aardiger op De Woilfskamer. Sebastian van Kammen strafte prutswerk achterin bij de bezoekers af met een knal in de korte kruising (2-0) en Huizen leek op weg naar drie belangrijke punten. Maar op kracht knokte Quick Boys zich terug in de wedstrijd en werd via twee treffers toch wel verdiend een puntje binnengehaald.

Meer nieuws uit Sport Regionaal