Goois Lyceum eerste Cambridge English School

Helmi Sonneveld. foto studio kastermans/alexander marks

Alexander Poort
Bussum

Als eerste school in de Benelux mag het Goois Lyceum in Bussum zich officieel ’Cambridge English School’ noemen. De erkenning kreeg donderdagavond extra cachet door de aanwezigheid van afgevaardigden van Cambridge Language Assessment en Cambridge University Press bij de uitreiking van de certificaten aan leerlingen die vorig jaar zijn geslaagd voor dit examen.

Drijvende kracht achter het Cambridge English programma op het Goois Lyceum is Helmi Sonneveld. Ze is zelf nog een beetje beduusd van het succes van het programma. ,,Toen ik zes jaar geleden begon op het Goois was er nog helemaal niets op dit gebied. Vier jaar geleden zijn we begonnen met lessen voor alleen gymnasiasten. Al snel bleek dat er ook vanuit veel andere leerlingen belangstelling was. Daarom is het nu voor alle leerlingen van de school mogelijk het Cambridge English-programma te volgen.’’ Er zijn meerdere redenen waarom het programma zo’n succes is. Sonneveld vermoedt dat één van de belangrijkste redenen is dat het vaak ambitieuze leerlingen zijn, die bijvoorbeeld in het buitenland willen gaan studeren, of die een - voornamelijk - Engelse vervolgopleiding gaan doen. ,,Deze leerlingen hoeven daar dan geen instaptoets meer te doen. Zij kunnen hun certificaat overleggen.’’

Sonneveld is trots op het feit dat vorig jaar alle 169 leerlingen die het programma hebben gevolgd, dit ook met een certificaat afsluiten. ,,Dit heeft ook zeker meegespeeld in de erkenning die wij nu krijgen’’, zo is haar inschatting. De officiële benoeming betekent dat de docenten die de lessen Cambridge English geven speciale trainingen krijgen. ,,Daarnaast krijgt we korting op lesmaterialen, krijgen we extra leermiddelen en mogen we gebruik maken van het Cambridge Platform.’’ Allemaal voordelen waar andere scholen die ook onderdelen van het Cambridge English-programma aanbieden, niet de beschikking over hebben.

Komend jaar zijn er op het Goois Lyceum 300 leerlingen die examen doen voor een Cambridge English Certificate.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.