Ralph Milliard vertrekt al na één seizoen als coach bij honkballers van HCAW

Ralph Milliard

Ralph Milliard

Bert Jan van Oel
Bussum

HCAW gaat opnieuw op zoek naar een nieuwe coach. De Bussumers hebben in goed overleg met Ralph Milliard om besloten niet verder te gaan met de huidige hoofdcoach.

De voormalig kortestop van de honkbalhoofdklasser was pas aan zijn eerste seizoen bezig. Daarmee komt er opnieuw een nieuw gezicht voor de groep, want sinds 2011 zwaaiden Bill Froberg, Ronald Jaarsma (interim), Rudy Dirksen, Ivan Rodriguez en Milliard al de scepter.

Milliard moest het afgelopen seizoen met een nieuwe en jonge ploeg aan de bak in de hoofdklasse. Dat leverde een aantal opvallende uitschieters op, maar vooral een lange strijd tegen degradatie. Dit leek bijna mis te gaan, tot er in de laatste twee weken nog vijf overwinningen werden geboekt.

,,Na afloop van het seizoen hebben we met elkaar gesproken. Toen bleek dat dit het beste was”, aldus manager Frank Mooijman. ,,Onder leiding van Milliard hebben we stappen gemaakt en hebben we een mooi jaar gehad. Maar we hebben nu besloten om als vrienden uit elkaar te gaan.”

De invulling van de staf zal helemaal veranderen. Assistent Marlon Frolijk wordt namelijk hoofdcoach van RCH, terwijl pitching-coach Robbert Keetelaar heeft aangegeven meer tijd voor zijn gezin in te ruimen. ,,De komende periode hebben we dan ook een tweesporenbeleid. We proberen voort te borduren op het werk van Milliard en onze intentie is om de huidige selectie bij elkaar te houden. Ondertussen gaan we op zoek naar een nieuwe coaching-staff.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal