Huizen Beach dubbelt in lustrumjaar 2015

Eddie de Paepe
Huizen

De City Beach Tour doet deze zomer Huizen tweemaal aan. Op het strandfeest aan de Zomerkade kunnen jong en oud weer genieten van onder meer beachvolleybal, beachsoccer, footvolley, beachtennis, zumba en streetdance.

De vijfde editie van de City Beach Tour-Huizen Beach staat gepland rondom het weekend van 6 en 7 juni. Vanwege de komst van het WK Beachvolleybal naar Nederland heeft de organisatie besloten om het beachevenement dit jaar twee keer in Huizen te houden.

Het tweede evenement vindt plaats rondom het weekend van 15 en 16 augustus. ’Beide evenementen zullen een sportieve insteek hebben, maar qua inhoud en thema van elkaar verschillen’, meldt de organisatie.

In juni staan er weer verschillende beachsporten op het programma. De inschrijvingen staan open voor zowel recreanten zonder enige verbondenheid met een club als leden van sportverenigingen. ’Het doel is zoveel mogelijk mensen laten genieten, dus ook de gezellige buurtteams die met vrienden en familie willen spelen.’

Schatgraven

’Zaterdag 6 juni kunnen bezoekers en geïnteresseerden ook rekenen op schatgraven, springkussens, zumba, dans, suppen, KanJam, You.fo, Speedminton en zullen er verschillende marktkramen en gezellige stands te vinden zijn.’

De City Beach Tour is een initiatief van de AWay Group uit Huizen, die zich ten doel heeft gesteld beachsporten landelijk te promoten en te ontwikkelen. Het beachsport-evenement trekt door Nederland: dit jaar staan onder meer Eindhoven, St. Anthonis, Amstelveen, Oirschot, Vrouwenpolder, Huizen en Groningen op het programma.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.