Michael P. in hoger beroep in zaak Anne Faber

Internetredactie/ANP
UTRECHT

Michael P. gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in Utrecht. P. werd vorige week veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber.

Zijn advocaten Niels Dorrestein en Sander de Korte lieten direct na afloop van het vonnis al weten dat het verweer van de verdediging op een aantal ,,essentiële onderdelen" niet is gevolgd. Volgens hen moet het zogenoemde vormverzuim tijdens de aanhouding van P. strafverminderend werken. P. werd namelijk bij zijn arrestatie niet op zijn rechten gewezen en ook kreeg hij klappen.

Het Openbaar Ministerie had daar doelbewust voor gekozen. Het was een uitzonderlijke situatie, misschien was Faber nog in leven. Ook de rechtbank vond een en ander niet zwaarwegend genoeg voor een minder zware straf.

Ook vonden de advocaten dat de straf van P. vele malen hoger is dan in soortgelijke strafzaken.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het geen beroep aantekent. De veroordeling door de rechtbank was conform de eis.

Advocaat Sébas Diekstra, die de vriend van Anne Faber bijstaat, reageert teleurgesteld. ,,De rechtsstaat geeft de mogelijkheid tot hoger beroep. In dit geval vind ik het persoonlijk zeer spijtig dat er gebruik van wordt gemaakt bij een bekend, bewezen en zeer ernstig strafbaar feit. Gevoelsmatig getuigt het van een extreem gebrek aan respect en empathie richting de nabestaanden, die hierdoor afgeleid worden van de poging tot verwerking van dit immense trauma.''

Lees ook: 28 jaar cel met tbs voor P. vanwege doden Anne Faber

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.