In Baarn blijft dezelfde wethoudersploeg aan het roer

Baarn

Ze zijn eruit, en het zal weinigen verbazen wat de uitkomst is: het nieuwe college van B en W van Baarn telt dezelfde wethouders als het vorige. Alleen zijn er kleine verschuivingen in de portefeuilleverdeling.

Grote winnaar van de verkiezingen met vijf zetels was de VVD, en de liberalen hebben de formatie van het nieuwe college vormgegeven. Al snel was duidelijk dat de partij het liefst met de oude coalitie doorging. Dus ook met de ChristenUnie-SGP, hoewel die met slechts een zetel inde gemeenteraad is vertegenwoordigd. Dus weer vier wethouders, zij het dat twee van hen op parttimebasis werken.

Erwin Jansma (VVD), Theo Stroo (D66) Mariksa de Koning (CDA) en André van Roshum (CU-SGP) gaan de kar trekken, de komende vier jaar. En ze hebben er zin in, meldt VVD-fractievoorzitter en formateur Suzanne Oortman Gerlings. ’Duurzaam en ondernemend vooruit!’ heeft het collegeprogramma. Met als prioriteiten klimaat- en energietransitie, woningbouw en verbeteren van het ondernemersklimaat.

Voor zover daar sprake van kan zijn, is de zwaarste wethouderspost voor Jansma: hij krijgt naast de portefeuilles ruimtelijke ordening, economie en volkshuisvesting ook de portefeuille werk en inkomen. Stroo blijft wethouder van financiën en samen met Mariska de Koning doet hij duurzaamheid. Zij krijgt er wel de portefeuille verkeer bij. En Van Roshum blijft zorgwethouder in de gemeente Baarn. Burgemeester Mark Röell (VVD) blijft, zoals het bij zijn ambt hoort, verantwoordelijk voor onder meer openbare orde en veiligheid en de veiligheidsregio,

Het coalitieakkoord wordt vrijdagmiddag ondertekend, en komende woensdag zal het in de gemeenteraad worden vastgesteld en worden de wethouders beëdigd.

Meer nieuws uit Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.