Een der doden vliegtuigcrash afkomstig uit Bodegraven

Een der doden vliegtuigcrash afkomstig uit Bodegraven. Archieffoto© ANP

Janneke van Beusekom
Bodegraven

De identiteit van de twee doden van de vliegtuigcrash bij Dronten van maandag is woensdagmiddag officieel vastgesteld. Het gaat om een 36-jarige man uit Naarden en een 23-jarige vrouw uit Bodegraven. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Twee vliegtuigjes van opleidingsinstituut Wings over Holland raakten elkaar en stortten naar beneden. Bij de crash raakten ook twee personen zwaargewond. Een van hen is de 63-jarige eigenaar van het instituut, liet een woordvoerder van het bedrijf eerder weten. De andere zwaargewonde is een 61-jarige man uit Wervershoof.

Het ongeluk gebeurde tijdens een zogenoemde fotovlucht, waarbij vanuit het ene toestel foto’s van het andere toestel werden gemaakt. De vliegtuigjes, een General Avia F22 en een DA40, waren opgestegen vanaf Lelystad Airport.

Wings over Holland is opleidingsinstituut voor de Nederlandse luchtvaart en doet tevens aan verhuur. In augustus stortte een stuntvliegtuigje van het bedrijf neer, waarbij de 50-jarige piloot om het leven kwam.

Het onderzoek naar het ongeval in Dronten loopt nog en zal nog geruime tijd in beslag nemen, aldus de politie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.