Huizer Carnavalsvereniging Gooikikkers stopt ermee

Alexander Poort
Huizen

Carnavalsvereniging De Gooikikkers uit Huizen heft zichzelf op. Tijdens de algemene ledenvergadering is besloten de huur van clubgebouw Het Kwaakhuis op te zeggen.

Secretaris Quino Smeele is op zijn zachtst gezegd aangeslagen. ,,Maar we konden niet anders’’, moet ook hij constateren. ,,De exploitatie van het clubhuis wordt gewoon te duur. Er komen te weinig bezoekers. Bovendien is het ledenbestand danig aan het afkalven en vergrijzen.’’

Het laatste jaar is het aantal leden zelfs bijna gehalveerd. ,,Met een man of vijftig, zestig kun je de club nog levend houden, maar we zitten nu rond de dertig. En dan vooral ouderen. Jongeren komen gewoon niet. En die paar die er dan zijn, haken af omdat ze geen zin hebben ’met al die oudjes’’, aldus Smeele, die zelf ook al 25 jaar bij de Gooikikkers zit.

Laatste rekeningen

Het einde van De Gooikikkers krijgt zaterdag 21 mei helemaal zijn beslag. Dan wordt de inventaris van Het Kwaakhuis verkocht. ,,Barkrukken, technische apparatuur, alles wat je nodig hebt om een clubhuis te onderhouden’’, prijst Smeele de rommelmarkt aan. De opbrengst is bedoeld om de laatste rekeningen te betalen.

De naam De Gooikikkers leeft voorlopig nog wel voort. Smeele gaat met twee, of drie mede-carnavallers als een soort ’uitgaansgroep’ door. ,,Je hebt natuurlijk niet per se een vereniging of een clubhuis nodig om carnaval te vieren. Het zal wel iets anders zijn dan de afgelopen decennia, maar het einde van De Gooikikkers is natuurlijk niet het einde van carnaval’’, sluit Smeele hoopvol af.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.