Jaloerse Pool ’kind aan huis’ bij justitie

Anke Sprakel
Hilversum

Als een dossier dat naar alcohol ruikt. Zo typeert de politierechter het strafdossier van de 32-jarige Pool Mickael C. De Pool die slechts een paar jaar in Nederland heeft gewoond, is in korte tijd kind aan huis geworden bij justitie.

Vanwege zijn overmatige alcoholgebruik stond hij in 2015 en 2016 meerdere keren voor de rechter. Vrijdag moest hij weer verschijnen omdat hij in Hilversum zijn vriendin had mishandeld. De politierechter veroordeelde hem bij verstek tot 21 dagen celstraf, waarvan 18 dagen voorwaardelijk en een geldboete van 600 euro.

De verdachte werd beschuldigd van mishandeling van zijn vriendin op 22 april van dit jaar. Volgens de politierechter een terechte beschuldiging. De vrouw die in die tijd samen met C. in Hilversum woonde, deed aangifte. Haar vriend had haar bont en blauw geslagen omdat hij jaloers was. De vrouw die zich enorme zorgen maakte over het overmatige alcoholgebruik van haar vriend had de hulp van zijn werkgever ingeschakeld. Toen C. bemerkte dat zijn vriendin in het geheim met zijn baas afsprak, raakte hij achterdochtig. Hij vermoedde overspel en begon haar uit te horen. Het verhaal dat zij de baas om advies had gevraagd, geloofde hij niet. In een dronken bui sloeg en schopte hij haar. De vrouw stapte naar haar huisarts die de blauwe plekken en schaafwonden constateerde. Een dag later deed zij aangifte bij de politie.

De officier van justitie had de rechter verzocht C. te veroordelen tot 3 weken celstraf. Een geldboete leek haar niet geschikt omdat vaak bij relatiegeweld deze boete van het gezamenlijke huishoudgeld wordt betaald. De rechter weersprak dit argument, omdat het stel inmiddels uit elkaar is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.