Ondernemer ineens koning

Polonaise in de Gildetent, met kersvers Gildekoning Toon van Doorn voorop. Zang verzorgd door Jan Keizer en Annie Schilder.© foto sTUDIO KASTERMANS /BENDEN OUDen

Hans van Keken
Soest

Ondernemer Toon van Doorn (61) was al geen onbekende Soester. En dan nu ook nog een jaar Gildekoning.

Totaal anders dan zijn voorganger, de rustige agrariër Martijn van Dijk. Van Doorn is gepokt en gemazeld in de handel. „Het begon met een bijl het bos in”, licht hij zijn bekende, gelijknamige houthandel toe, die hij overigens vier jaar geleden verkocht. De nijvere, goedgebekte Van Doorn timmert al jaren zakelijk aan de weg. „Ik heb ook nog Silvijn Meubels. Doe wat in onroerend goed. Heb manege Eldorado en de Detsky Hoeve, voor het fokken en verhandelen van paarden. En heb een bedrijf in paardrijbodems, in de Benelux.” Kortom, Van Doorn zit zelden stil. „En zit ik stil, dan ben ik nog bezig”, zegt de Soester. „Hard werken, daar gaat het om. Voor de wekker wakker zijn, omdat je zin hebt in je werk. Nooit verslapen dus.”

Meteen al de middag na het Koningsschieten trad de Soester in vol ornaat aan, met vrouw Anke en dochter en schoondochter als hofdame. Op het 55+ Festival met Jan Keizer en Anny Schilder in Gildetent.

foto studio kastermans/ben den ouden

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.