Mogelijk vuurwapengevaarlijke Eemnesser slaat op de vlucht

Henk Runhaar
Eemnes

Een 31-jarige Eemnesser die wordt verdacht van mogelijk verboden vuurwapenbezit sloeg donderdagmiddag op de vlucht toen de politie opdook bij zijn woning.

Agenten waren een inval in de woning van de man aan het Aartseveen aan het voorbereiden na een tip dat de man een vuurwapen in huis zou hebben. Ineens kwam de verdachte het huis uit, stapte in zijn auto en ging er vandoor.

De politie zette de achtervolging in en slaagde er op de Meentzoom in Blaricum in de Eemnesser klem te rijden. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was, volgde een zogenoemde uitpraatprocedure. Zodra de verdachte veilig uit zijn auto was, werd hij gearresteerd.

Zijn woning is daarna alsnog doorzocht. Rechercheurs waren een half uur binnen. In het pand werden twee wapens gevonden. De politie onderzoekt nog of het gaat om verboden wapens. Om die reden wil de politie nog niet zeggen of het gaat om vuurwapens.

Bij de actie kreeg de politie assistentie van de marechaussee, die toevallig in de buurt was.

De Eemnesser werd in april vorig jaar aangehouden nadat hij met zijn bestelauto op zijn ex was ingereden vlakbij hotel De Witte Bergen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.