Zoekplaatje: stunten met Simcaatjes

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

Het nieuwe zoekplaatje: een stunt met twee auto’s (Simca; een derde staat te wachten) op iets wat lijkt op een groot parkeerterrein. Helpen kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Deze krant publiceert - in samenwerking met streekarchief Gooi en Vechtstreek - wekelijks een ’zoekplaatje’ van de Gooise persfotograaf Jacques Stevens.

Eerst nog een aanvulling op de foto van Pieter van Velzen. ,,De muurschildering bestaat nog en wel in Theater Achterom aan de Eemnesserweg 7A in Hilversum", meldt Piet Smit. ,,Het theater werd in 2001 gevestigd in de in 1962 gebouwde gymzaal en aula van huishoudschool Pampedia. De schildering is te zien op een tussenwand van de eerste verdieping. Daar zijn studioruimtes ingericht voor de theatergroepen De Fusie en Ars. Bij het maken van een smalle gang naar de ruimte van De Fusie is de schildering zoveel mogelijk ontzien. Een deel is opgeofferd voor een deur."Dan het zoekplaatje van vorige week. Lies de Vos-van Velsen meldt namens haar zwager Gerard Bongers dat de foto is genomen op het terrein van haardenfabriek Jaarsma in Hilversum. Dit wordt bevestigd door Wim Verweij en Ton de Groot. En het verhaal wordt compleet gemaakt door Baarnaar Bob van Delft, die niet alleen zijn ouders en grootouders herkent, maar ons ook ’een zorgvuldig bewaard’ krantenknipsel mailt.Op basis van al deze informatie kunnen wij melden dat het allemaal draaide om de man in het midden, met het lintje. Dat is W. Bouritius, die in het zonnetje werd gezet omdat hij een halve eeuw in dienst was van de n.v. Haardenfabriek E.M. Jaarsma (en tegelijk met pensioen ging).

Het volledige verhaal staat in De Gooi- en Eemlander van woensdag 2 mei.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.