Nigtevechters zijn tegen fietsbrug

Impressie fietsbrug Nigtevecht© Ilustratie Ballast Nedam

Adri Klinkenberg
Nigtevecht

Inwoners van Nigtevecht vroegen de Raad van State maandag de aanleg van de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Nigtevecht voorlopig tegen te houden.

Ze willen dat de gemeenteraad van Stichtse Vecht het bestemmingsplan Fietsbrug bij Nigtevecht opnieuw onder de loep neemt. Het plan is hen door de strot geduwd, vinden ze.

Het verzoek om een voorlopige voorziening is bij de Raad van State aangespannen door twee omwonenden. Ze zeggen gesteund te worden door 174 handtekeningen van dorpsgenoten die de gekozen locatie ook niet zien zitten. De brug waar naar verwachting 50.000 fietsrecreanten overheen zullen gaan op weg naar de Vecht komt uit op de drukke Vreelandseweg.

De twee omwonenden maken vooral bezwaar tegen het talud waarop het fietspad naar de Vreelandseweg komt te liggen. Fietsers kunnen vanaf het fietspad zo in hun jacuzzi kijken, zeggen ze. Maar volgens de gemeente moeten ze een verrekijker meenemen want de afstand vanaf het fietspad is 230 meter. Stichtse Vecht is bereid met hen te praten over het planten van bomen om inkijk tegen te gaan.

Omdat de voorbereidingen van de werkzaamheden al zijn begonnen kost vertraging volgens de gemeente 900.000 euro. De omwonenden vinden dat niet hun verantwoordelijkheid omdat het hele project al in kannen en kruiken is zonder dat de rechter ernaar gekeken heeft.”

Als er niets gebeurt gaat de aannemer straks zeven weken lang zand storten”, zei hun advocaat M. Israels. De voorzieningenrechter van de Raad van State doet over uiterlijk twee weken uitspraak over het bestemmingsplan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.