Extra handjes voor digitaal Wijdemeren

Ronald Frisart
Wijdemeren

Er worden meer ambtelijke ’handjes’ ingezet om de achterstand bij het digitaal werken bij de gemeente Wijdemeren weg te werken. Dat vertelde burgemeester Freek Ossel donderdagavond aan de gemeenteraadscommissie bestuur en middelen.

In een recent opgesteld inspectierapport staat dat de ’uitrol’ van ’zaakgericht digitaal werken’ bij de gemeente ’al lange tijd stil ligt’. Dat is hinderlijk voor zowel burgers als ambtenaren. Volgens het rapport is achterstand opgelopen door gebrek aan voldoende gekwalificeerd personeel.

Om het probleem uit de wereld te helpen wordt tijdelijk personeel van buiten ingehuurd, zo viel op te maken uit antwoorden van burgemeester Ossel op vragen van bezorgde commissieleden. ,,Er wordt ook geïnvesteerd in mensen en uren, maar er zijn ook andere manieren om dat te doen dan mensen in vaste dienst nemen’’, zei hij. Geld is in elk geval beschikbaar, voegde hij daaraan toe.

De inzet van extra mensen gebeurt in het kader van het eerder goedgekeurde plan van aanpak om het gemeentelijk apparaat te verbeteren. Dat plan is opgesteld door adviesbureau Rijnconsult.

Ossel over het onderdeel digitalisering: ,,Het betekent niet dat het in een jaar is opgelost, maar op grond van het plan van Rijnconsult gaan we wel een flinke slag maken’’. Ook dit jaar heeft de digitalisering nog stil gelegen, erkende de burgemeester, ’maar we zitten nu in de opstartfase van de weg naar boven’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.