Primark Hilversum opent 13 juni

Susanne van Velzen
Hilversum

De datum staat. Dinsdag 13 juni. Voor de fans van de populaire Ierse budgetmodewinkel Primark kan het aftellen beginnen.

Terwijl de ene na de andere winkelketen het loodje legt, opent Primark over precies vier weken de deuren in winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum. Ronald Voogt, algemeen directeur van Primark Benelux, maakte de openingsdatum gisteren bekend. Die valt samen met de officiële opening van het rigoureus verbouwde Hilvertshof in het centrum van Hilversum.

De Primark-vestiging in Hilversum wordt het 18e filiaal van het modebedrijf in Nederland. Volgend jaar komen er nog twee nieuwe vestigingen bij in Tilburg en Rotterdam. Wereldwijd heeft Primark nu 330 winkels in elf landen. In Hilversum krijgt Primark 3.300 vierkante meter winkeloppervlak. De collectie (mode, cosmetica, home-artikelen) wordt dagelijks aangevuld.

In het filiaal in Hilversum gaan 179 mensen aan de slag. ,,We hebben in nauw overleg met het uwv en de gemeente naar personeel gezocht. Bijna duizend mensen hadden interesse in een baan”, zegt Anne-Marie de Block (People & Culture Business van Primark Benelux).

De modeketen kwam onlangs onder vuur te liggen nadat (ex-)personeel klaagde over de werkomstandigheden. Zo zouden zieke werknemers zich onder druk gezet voelen. ,,We zijn ons rot geschrokken, zijn direct in actie gekomen. Conclusie, er zijn fouten gemaakt”, durft directeur Voogt toe te geven. ,,Inmiddels hebben we goede gesprekken gehad met de FNV en de arbeidsinspectie. Van fouten kun je leren. En dat doen we. De vakbond komt nu over de vloer in de filialen. Prima. Managers worden nu extra getraind. We hebben niets te verbergen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.