Misschien waren ze wel in de woonwagen...

Saskia Knegtering
Hilversum

Mijn vader werkte bij de tv en wij hadden dus al vroeg een televisie. Daarom kwamen er veel kinderen uit de buurt bij ons Pipo kijken.

Dat werd een clubje, dat ook alle Pipo-uitdrukkingen veel gebruikte. Er was toen denk ik ook nog maar één net, dus ’iedereen op school’ had de volgende dag die serie ook gezien. Ik was een fan van het programma, had wel het vriendinnetje van Petra willen zijn, omdat het reizen met zo’n ezeltje me wel aansprak en dan natuurlijk die leuke ouders! Heel soms kwam er wel eens een vriendinnetje van Petra in de serie, dat was de dochter van de boswachter.

Wij waren echt zo’n gezin waar op zondagmiddag na de kerk of zondagsschool gewandeld moest worden, en als we daar dan geen zin in hadden werden we nog wel eens naar het Pipobos gelokt. Om te gaan kijken of Pipo misschien thuis zou zijn. Iedereen die bij de omroep werkte wist natuurlijk dat die wagen op Groeneveld stond, waar toen behalve de boswachter van Staatsbosbeheer ook de NTS was gevestigd. Ook de decormaker van Farce Majeur, Wijnand Gijsen, woonde er trouwens. En het was ook in die tijd dat er allerlei kunstenaars op Groeneveld werkten en feestten.

Ballonnetje

Aan het eind van een zondagse wandeling kwamen we daar dus met enige regelmaat terecht, en ik weet nog hoe ik dan op m’n tenen ging staan om naar binnen te kijken. Ik wist dat het tv was, maar geloofde toch ook een beetje dat het echt was. Spannend. Het trappetje op, naar de deur, dat durfde ik niet. Bang dat dan opeens Pipo of Mammaloe daar zou staan.

Dat balkonnetje was bekend van de scène ‘Hou es effe vast Mammaloe’. Pipo gaf dan een ballonnetje aan Mammaloe en voordat ze hem beet had, liet hij hem dan los, zodat je pfffffft hoorde en het ballonnetje leegliep. Een terugkerend grapje. Net als de uitspraak aan het einde van elke uitzending ‘Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen’. Als er opnames waren voor Pipo was het trouwens vaak zo druk bij Groeneveld dat kinderen op een afstandje moesten worden gehouden.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.