GJK: grootste hockeytoernooi ter wereld

Jeugd van Huizen en Hilversum in 2015.© STUDIO KASTERMANS / LEON DAKKUS

Hilversum

Zelf noemt de organisatie het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK) met meer dan vierduizend deelnemers het grootste hockeytoernooi ter wereld.

Het toernooi begint zaterdag op de velden van ’t Spandersbosch, Hilversum, Gooische, Laren, Huizen, en Naarden. Het is inmiddels alweer de zesde editie en alles staat in het teken van sportiviteit en respect. De zes bovengenoemde Gooise hockeyverenigingen doen mee en ontvangen komend weekend elk een van de leeftijdscategorieën. Het GJK is bedoeld voor alle jeugdspelers van de D- tot en met de A-categorie (9 tot 17 jaar) met alle teams die nog niet gestart zijn met de competitie.

Teams kunnen punten verdienen door te winnen, maar vooral ook door respectvol en sportief gedrag te laten zien. Niet alleen de spelers, maar ook de begeleiders en supporters worden op fair play beoordeeld. Bij ongewenst gedrag worden punten afgetrokken. Aan het einde van de dag worden de punten van álle teams per club bij elkaar opgeteld.

In 2017 wonnen de elftallen van Hilversum de grote beker voor de totaalwinst: punten voor overwinningen en sportief gedrag bij elkaar opgeteld. Daarnaast wordt elke keer de Fair Play Award uitgereikt aan sportiefste club.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.