Hilversumse 'adelaar' knokt tegen Ventoux en spierziekte ALS

Hilversumse 'adelaar' knokt tegen Ventoux en spierziekte ALS

hilversum

Bij het horen van de naam Mont Ventoux krijgen wielerliefhebbers doorgaans prompt kippenvel. Aan deze ontzagwekkende bult - dit jaar weer in de Tour - is Kees Teunissen verslingerd. De Hilversummer wil hem op 7 juni drie keer bewingen. Voor de goede zaak: de strijd tegen de spierziekte ALS.

Kees Teunissen (60) is een, dat moge duidelijk zijn, fervent toerfietser. Nogal een laatbloeier vindt hij zelf ook. Want hij begon pas serieus met fietsen in het najaar van 1997. Op een mountainbike, bij de Gooise Wieler Club De Adelaar was dat. Een half jaar later schafte hij een racefiets aan. En ging als vanzelf in zuidelijke contreien pedaleren. In Frankrijk en (Noord-)Spanje vond Teunissen zijn favoriete routes en beklimmingen, zowel on- als off road. Op de terugweg kreeg hij de Mont Ventoux in het vizier. Drie keer haalde hij die top, twee keer met de mountainbike en een keer met de racefiets.

En nu knoopt hij een goed doel aan de berg vast: de stichting ALS, die strijdt tegen de beruchte spierziekte.  Hoe dat zo? ,,Na het lezen van een oproep op m’n werk bij Unilever om mee te doen heb me eind december opgegeven bij het team van mijn werk. In de zomer van 2011 kreeg mijn collega het bericht dat bij hem ALS was geconstateerd. Dat sloeg in als een bom, zeker bij hem. Nu komt de tweede Tour du ALS eraan. Omdat het nog niet te genezen is wil ik graag mijn steentje bijdragen en geld inzamelen voor onderzoek. Ik wil zo toch iets voor mijn collega betekenen al kan ik hem er niet meer beter mee maken.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.