Blaren op vingers geknipt voor KWF

Joyce Kruithof heeft opa in de stoel.

Joyce Kruithof heeft opa in de stoel.

Annemarie de Jong
Laren

Kappers van Barbier Rogier in Laren hebben zondag de blaren op hun vingers geknipt voor KWF Kankerbestrijding.

,,Non-stop met negen kappers geknipt”, zegt Joyce Kruithof, motor achter de actie, die is opgedragen aan haar moeder en oma die beiden borstkanker hebben gehad. Joyce Kruithof is zelf ook belast met het erfelijke borstkanker-gen, waarvoor ze onder controle staat. ,,Iedereen kent wel iemand met kanker, of heeft er zelf mee te maken”, motiveert ze de actie.

Baard

Ruim 75 mannen lieten zich voor twintig euro knippen; meer geven kon ook. Mark Polman uit Hilversum had zich laten sponsoren voor 250 euro en liet zijn baard eraf scheren, die hij 3,5 jaar had laten staan.

In totaal is ruim 3.400 euro ingezameld voor het goede doel. ,,En nog steeds krijg ik appjes van mensen die willen doneren.”

Opa

Ondanks het serieuze doel kijkt de kapster terug op een ’supergezellige dag’. ,,Iedereen wilde door mij geknipt worden. Ik was kapot na afloop. Ook mijn moeder en opa kwamen langs. Hij is best kaal, maar ik kon zijn wenkbrauwen mooi bijwerken. Een vriendin die zelf barbier is, wilde ervaren hoe het is om geschoren te worden. Niet met een echt mesje natuurlijk.”

,,En ook mooi was een 94-jarige dame uit Laren die op haar scootmobiel kwam zeggen hoe goed ze onze actie vond. Een topdag.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.