HHC Hardenberg krijgt vrije doortocht van Spakenburg

hardenberg

Om Spakenburg nou af te schilderen als een stelletje mooiweervoetballers gaat te ver. Feit is wel dat het omgaan met winterse omstandigheden kennelijk niet tot de grootste basisvaardigheden van de 'blauwen' behoort. De (tot dit weekeinde) koploper liep zaterdag te stuntelen op de kneiterharde en op sommige plekken wat glibberige mat van HHC Hardenberg, met desastreuze gevolgen: 5-0.

,,Het lijkt erop dat wij het van mooi weer moeten hebben. En ik begrijp nu wel waarom HHC zo graag per se wilde spelen tegen ons'', klonk het na afloop van het duel op sportpark De Boshoek bitter uit de mond van Spakenburg-trainer André Paus. ,,Maar wij hebben de tegenstander uiteindelijk zelf in het zadel geholpen. Je weet dat de bal hard stuitert op zo'n veld en dan moet je geen rare terugspeelballen of breedtepasses gaan geven.''

Waar gevreesd werd dat de afwezigheid van het geblesseerde koningskoppel Ruben Wilson/Thijs Houwing voorin zeer nadelig zou zijn, kregen Hans van de Haar en Danny van den Meiracker op die posities niet eens de kans om het tegendeel te bewijzen. Na 27 minuten was het duel namelijk al gespeeld en dat kwam enkel doordat de vijf acteurs achterin stonden te schutteren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal