Forse kap voor renovatie parking bij Baarnse ijsbaan

Zo’n 25 bomen gesneuveld voor renovatie parkeerplaats.© Foto: Caspar Huurdeman

Jetty Claus
Baarn

De parkeerplaats bij de ijsbaan was door wortelopdruk van bomen zo schots en scheef dat iemand zich verstapte en een been brak. Voorzitter Jan Koops van de Stichting IJsbaan Baarn hangt nu dan ook de vlag uit dat het terrein grondig op de schop gaat. Daarvoor moeten zo’n 25 grote bomen aan de De Geerenweg wijken.

,,Er komt lagere begroeiing in plaats van de bomen met een hoogte van ruim 20 meter. Het was een dumpplaats voor bladafval en zand van de gemeente. Er vonden activiteiten plaats die het daglicht niet konden verdragen. Gelukkig komt er nu een einde aan die gribushoek. Er is nu beter zicht op de parkeerplaats en ons ijsbaangebouw”, aldus Koops.

Na renovatie is er veel meer ruimte. Een voordeel voor de attracties van de kermis, die er elk voorjaar neerstrijkt. IJsbaan, sporthal de Trits, sportverenigingen en omwonenden hebben moeten soebatten voor deze opknapbeurt, die uiteindelijk door dit college tot speerpunt is gemaakt. Op de begroting is een bedrag van drie ton vrijgemaakt.

Volgens Koops is het van groot belang dat zijn ijsbaangebouw meer uitstraling krijgt, omdat de stichting veel huurders nodig heeft om het hoofd boven water te houden. Dat kwam pijnlijk aan het licht bij het akkefietje vorig jaar over het niet toelaten van de buitenschoolse opvang. Het voortbestaan stond op het spel door de slechte schaatswinters van 2015 en ’16. De gemeente heeft voor 2016 de huur kwijtgescholden.

Met de verhuur is de stichting op de goede weg. Dat komt ook omdat er tekort is aan zaalruimte voor verenigingen. Sporthallen zitten tjokvol. Het ijsbaangebouw heeft twee zalen (140 en 70 m2). Daarin zijn workshops van onder meer theater De Speeldoos, een bridgeclub, hondentraining en sportclubs.

De ijsbaan wil volgende zomer beachevenementen starten op het veld van de ijsbaan. Voor personeelsuitjes zijn er spelactiviteiten als voetgolf.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.