Mitrailleur gevonden bij verdachte van overval hoogbejaarde Loenen

Jurgen Swart

De rechtbank heeft dinsdag het voorarrest van de 42-jarige Ramon K. uit Loenen met drie maanden verlengd. Na een anonieme tip werd K. aangehouden omdat hij dit najaar betrokken zou zijn bij de overval op een 93-jarige Loenense in haar woonboot.

De politie vond in de woning van de verdachte een mitrailleur en in Breukelen en Loenen twee mitrailleurs, een nepwapen en honderd patronen.

Het bezit van die wapens heeft K. tegenover de politie bekend. De mitrailleur stamt uit de Tweede Wereldoorlog, zegt advocaat Jaap Stobbe. Volgens de advocaat is K. een verzamelaar. K. ontkent dat hij iets met de overval op de woonboot te maken heeft.

Twee mannen bedreigden de vrouw en ze vroegen haar pincode. Ze scholden de vrouw uit. Ze maakten 1250 euro buit. De andere verdachte, de 24-jarige Sem W. uit Hilversum heeft de overval bekend. Hij heeft een excuusbrief aan de bejaarde vrouw geschreven. Maar hij geeft aan dat de andere verdachte het geweld heeft gebruikt. W. noemt niet de naam van deze medeverdachte. W. zegt dat hij bang is dat zijn eigen vrouw en kind iets wordt aangedaan als hij een naam noemt.

Na een uitzending van een opsporingsprogramma op televisie werden de namen van de twee verdachten doorgegeven aan de politie. Volgens de advocaat Jaap Stobbe blijft K. ontkennen. K. wacht de volgende zitting af. Hij beseft dat hij fout zit met al die wapens. De straffen voor een mitrailleur beginnen met een half jaar cel. Dus K. heeft nog even de tijd.

De volgende zitting is op 5 september. Dan kan de officier laten zien of er voldoende bewijs is tegen K. voor de overval op de bejaarde vrouw.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.