IJsselmeervogels pakt slechts puntje

sportredactie Gooi- en Eemlander
Bunschoten

HHC Hardenberg is een lastige tegenstander voor IJsselmeervogels. Sinds de oprichting van de topklasse wonnen de voetballers uit Overijssel altijd van de 'rooien'. IJsselmeervogels hield zaterdag voor het eerst een puntje over aan een wedstrijd tegen HHC: 1-1.

De ploeg van Gert Kruys, die dinsdag nog in een heroisch bekerduel Helmond Sport had uitgeschakeld, had het opnieuw zwaar tegen HHC Hardenberg. De bezoekers kwamen als snel op 0-1 door een treffer van Sargon Gouriye en speelden het daarna slim door achterin compact te blijven staan en IJsselmeervogels met counters te bestoken.

De 'rooien' konden maar moeilijk kansen creeren. Pas na de rust werd IJsselmeervogels wat dreigender en dat resulteerde in de gelijkmaker van Thomas Verheijdt, de aanvaller die tegen Helmond Sport in de verlenging nog het winnende doelpunt had gemaakt.

Verheijdt had tegen HHC voor het eerst een basisplaats en maakte dat waar. Een andere spits van de thuisclub, Selmo Kurbegovic, liep tegen twee gele kaarten aan en moest voortijdig het veld af.

Meer nieuws uit Sport Regionaal