Laren vindt gratis feestverlichting winkeliers te vroeg

Redacteur De Gooi- en Eemlander
laren

Kan de gemeente Laren niet eenmalig de winkeliers steunen met duurzame feestverlichting?

Het leek de PvdA Laren een mooi gebaar net nu de ondernemers zo goed bezig zijn met het oprichten van een promotiestichting voor Laren en een 'ondernemerskring'. De PvdA lanceerde daarom in de raad een motie waarin het college van burgemeester en wethouders 'met spoed' wordt gevraagd in actie te komen. Te zorgen voor wat licht in de duisternis, want het centrum van Laren is her en der minder feestelijk verlicht dan voorheen.

D66 constateerde dat op de Nieuweweg wel door betrokken ondernemers feestverlichting is verzorgd. ,,Voortreffelijk initiatief. Moeten we dan een cadeautje geven aan de anderen die blijkbaar niet in staat waren zich te verenigen?'', aldus Nico Wegter. ,,U zult er wel de krant mee halen, en mogelijk zelfs kiezers, maar het is een verkeerd signaal. Ze zijn juist bezig zich te verenigen.'' Ook de andere partijen voelden er niets voor, al was een andere vorm van steun bij de VVD, Larens grootste partij, in de toekomst wel bespreekbaar.

Marcus van den Brink(PvdA): ,,Het gaat helemaal niet om kerstverlichting, maar dat de ondernemers de handen ineen willen slaan. Geef als college dan eens een signaal af: wij doen mee. Gehoord de kleingeestigheid om me heen, is er geen draagvlak voor deze motie.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.