Opknapbeurt voor uit 1778 daterende boerderij

1 / 2
Eddie de Paepe
Hilversum

Na de restauratie van de voorgevel en de kozijnen wordt nu gewerkt aan het lange zadeldak van de 136 jaar oude boerderij aan de Langestraat, tegenover de Albert Heijn.

De Baarnse projectontwikkelaars Oscar Buckard en Nanco van den Top kochten het pand vorig jaar. In de oude boerderij komen negen koopappartementen voor starters. ,,Het achterste deel van de enorme kap is indertijd grotendeels door brand verwoest’’, vertelt Buckard. ,,Wij hebben met de gemeente afgesproken, dat wij de kap weer in oude stijl doortrekken. Maar dan wel met drie dakkapellen.’’ In het voorhuis komen op de begane grond twee appartementen, en nog een in de kap. In wat vroeger de deel was is ruimte voor nog eens zes appartementen. De ruimte voor de voorgevel blijft vrij, dat wordt een tuin. Links van het pand is een brede strook beschikbaar voor de bewoners. Rechts komt de oprit naar de parkeerplekken aan de zij- en achterkant.

Monumentenglas

De afgelopen tijd zijn kapotte stenen in de voorgevel vervangen door exemplaren uit de achtergevel. De houten kozijnen zijn gerestaureerd en voorzien van ’monumentenglas’. De balken in de kap worden bekleed met isolatiemateriaal en daarna weer bedekt met de oude pannen. De klus neemt nog wel een jaar in beslag, denkt Buckard. ,,We hopen dat we nog dit jaar drie appartementen wind- en waterdicht hebben, zodat we binnen aan de slag kunnen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.