Lokaal-O swingt nog voor sluiting

Gitaarles in Lokaal 0.

Gitaarles in Lokaal 0.© eigen foto

Jetty Claus
Baarn

,,Het heeft zoveel goeds gebracht’’, zegt Marjo Stam van het tijdelijke buurthuis Lokaal-O. Zondag 28 januari gaan de deuren wagenwijd open en wordt een boek gepresenteerd ’Lokaal-O laat zich zien’, om zo een inspiratiebron te zijn voor andere initiatieven van ’onderaf’.

Aan de Professor Meijerslaan komen dertien woningen. Zolang er nog niet gebouwd wordt, mag het burgerinitiatief gebruik maken van het pand van de vroegere Gaspard de Colignyschool. Eind januari is hét geschikte moment voor het open huis, want in de loop van dit jaar neemt Lokaal-O afscheid van de buurt.

Nomaden

,,Nu is de energie er nog, maar als we over een paar maanden weten dat we weg moeten is er een grote kans dat we dit niet meer voor elkaar krijgen”, aldus Stam.

Of Lokaal-O een doorstart krijgt op een andere plek is niet zeker. ,,We zijn een nomadische stichting, die niet gebonden is aan één plek. We wisten dat dit tijdelijk was en moeten nog zien of iets anders zich voordoet.”

Het buurthuis demonstreert wat er gedurende de afgelopen periode is ontstaan aan ’plezier, creativiteit, gulheid en verbondenheid’. Met een weggeefwinkel, buurtbibliotheek, plek voor mooie ontmoetingen, de knutselgroep Happy Kids van Alrieke Tillema en kindergitaarlessen van Judi Gor en Sascha van Tetterode. Een kern van zo’n tien mensen is actief binnen het buurthuis met een schil aan actieve bezoekers.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.