Treinverkeer Hilversum nog tot vrijdagochtend beperkt na brand

Ronald Frisart en Susanne van Velzen
Hilversum

Intercity’s en internationale treinen kunnen door de brand aan het transformatorhuis van afgelopen zaterdag in ieder geval tot vrijdagochtend 5.00 uur niet stoppen op het station in Hilversum. Dat meldt woordvoerster Mercedes Grootscholten van Prorail.

,,We zetten alles op alles om de schade zo snel moglijk te herstellen en hopen dat alle treinen vanaf vrijdag weer naar Hilversum kunnen. Er is een behoorlijke ravage aangericht”, constateert Prorail twee dagen na de brand. De oorzaak van de brand die zaterdagochtend uitbrak in het stenen transformatorhuis is nog niet bekend.

Deze maatregelen zijn volgens Prorail nodig doordat er veel schade is aan het transformatorhuis.

Daardoor staat er minder spanning op de bovenleiding. Zware treinen (dus intercity’s maar ook lange sprinters) slurpen veel stroom als ze op gang moeten komen. Dat kan de bovenleiding nu niet aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De brand in het transformatorhuis begon zaterdag rond 10.30 uur. De brandweer kon niet meten beginnen met blussen, omdat eerst de stroom uitgeschakeld moest worden. Rond 14.30 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Aanvankelijk werd alle treinverkeer van en naar Hilversum stilgelegd. Later gingen intercity’s weer rijden, maar stopten ze niet in Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.