Appartementencomplex Hoog Blaricum maatwerk

Appartementencomplex Hoog Blaricum aan de Prins Hendriklaan. © impressie Luijk Architecten / 7 Arts visuals

Bertram Terpstra© impressie Luijk Architecten / 7 Arts visuals

1 / 2
Edward de Vries Lentsch
BlaricumLaren

De bouw van appartementencomplex ’Hoog Blaricum’ aan de Prins Hendriklaan in Blaricum is in volle gang. Acht luxe appartementen op een kavel van 7000 vierkante meter. De eerste bewoners worden april 2017 verwacht. Zes van de acht appartementen zijn al verkocht.

„Vroeger werden zulke appartementen op papier verkocht. Hoe het er uitzag, maakte niet zoveel uit. Een projectontwikkelaar zette een gebouw neer, zoveel vierkante meters, vaste indeling, een paar lichtpunten en het was klaar. Nu zegt de klant wat hij wil en welke functies er nodig zijn. De mensen kunnen meebepalen en dat geeft super toegevoegde waarde”, vertelt Bertram Terpstra van Designa Interieur & Architectuur BNA in Laren.

’Safari-lodge’

Terpstra is al meer dan twintig jaar de drijvende kracht achter het bedrijf. Hij geeft, in de studio voor architecten in Laren en de showroom voor interieur in Hilversum, samen met zijn team van vijftien vakmensen, vorm aan exclusieve bouw- en verbouwingsprojecten. Een van de laatste opdrachten is een grote villa die met een dakconstructie tot aan de grond doet denken aan een schaapskooi met uitzicht op de heide, een soort Gooise safari-lodge.

Huid

Designa adviseert de kopers bij de indeling, inrichting en styling. Terpstra: „Na het eerste contact door de makelaar leveren wij het maatwerk. We proberen in de huid van de klant te kruipen. We stellen een programma van eisen op, dan een voorlopig ontwerp en daarna het definitieve ontwerp. Ontzorgen is belangrijk.” Van het aantal kamers tot de wooneetkeuken. „En het allerbelangrijkste: het verlichtingsplan. Want je kunt het nog zo mooi inrichten, met de duurste meubelen, maar met het verlichtingsplan staat of valt alles.”

’Customizen’

Makelaar Björn Berendsen van Kapelle Onroerend Goed: „De reden voor onze samenwerking is dat we in een gebied zitten waar standaard oplevering zelden voorkomt. Iedereen heeft bijzondere wensen. De kracht van Hoog Blaricum is dat je niet vast zit aan een indeling en ook niet aan vierkante meters. Flexibel bouwen.” Letterlijk zelfs. „In de constructievloer zitten geen leidingen. Die bevinden zich allemaal in de topvloer. Dus als je je badkamer wilt verplaatsen van de ene kant naar de andere kant van het appartement, dan kan dat hier. Een groot voordeel. Dat heb ik niet eerder meegemaakt. Customizen gaat naar alle geledingen komen, standaardiseren is voorbij.”

De appartementen in Hoog Blaricum kosten tussen de 9 ton en 1,2 miljoen euro. De klanten hebben dus wel wat te besteden. Terpstra: „Maar ik vind het zeker zo leuk om voor mensen met een klein budget te werken. Wat wij juist niet willen, is dat we de naam opgeplakt krijgen alleen voor welgestelden te werken. Minstens of soms zelfs een leukere uitdaging om te werken voor mensen die een hele bescheiden portemonnee hebben. Daar doen we ook ons stinkende best voor er iets moois van de maken.”

Geld

„Geld hoeft niet je drijfveer te zijn”, vult makelaar Björn Berendsen aan. „Een klant die zijn huis wilde verkopen, kwam na gesprek met mij tot de conclusie dat-ie eigenlijk super lekker woont. Met een aangebouwde woonkeuken hoefde verkoop niet meer. Makelaardij kan niet meer zijn: hoeveel geld verdien ik aan jou. Je moet een vertrouwenspersoon zijn.”

Toilet

Terpstra: „Mijn mooiste voorbeeld is een meneer uit Baarn die belde om zijn toilet te laten verbouwen. ’Dat zal wel te klein voor u zijn’, dacht hij. Ik ben direct naar hem toegegaan. Dat toilet is verbouwd, die meneer is erg succesvol geworden. Inmiddels hebben we zijn nieuwe woning gebouwd, zijn huis in het buitenland en zijn kantoorgebouwen. Niets is voor ons te klein. We doen het met ongelofelijk veel plezier.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.