Spakenburg voert plan tegen VVOG perfect uit

Jasper Wiss
Harderwijk

Spakenburg heeft op bezoek bij het taaie VVOG drie punten gepakt. Voor de ploeg van trainer John de Wolf verliep alles volgens plan in Harderwijk en werd er met 0-2 gewonnen.

De Wolf wist dat Spakenburg bij VVOG geen makkelijke wedstrijd zou krijgen in de derde divisie.

,,Het is een stugge ploeg met weinig tegendoelpunten. Voor onze wedstrijd pas zeven in tien wedstrijden, dus dat zegt genoeg over die ploeg”, aldus De Wolf. ,,Daarom wilden wij snel op voorsprong komen, zodat we hen het spel konden laten maken. Daar houden ze namelijk niet van.”

In die opzet slaagde Spakenburg uitstekend, want na tien minuten werd de 0-1 al gemaakt door Kees Tol. Philip Ties gaf aan en Tol werkte binnen. Spakenburg gaf het initiatief daarna daadwerkelijk aan VVOG en zo konden de bezoekers de wedstrijd eenvoudig controleren.

Toch werd VVOG op slag van rust nog wel een keer zeer gevaarlijk. Frank Hol kopte naast en na rust zag de spits van VVOG een goal afgekeurd worden. Bij zijn treffer gebruikte hij namelijk zijn hand.

Daarna hield Spakenburg de touwtjes in handen en werd het duel in het slot gegooid door Tom van der Neut. Na zeventig minuten kopte hij een corner van Tol binnen en daar was De Wolf uitermate blij mee.

,,Daar steken we op de training veel energie in. Iedere donderdag spelen we elf tegen elf en dan oefenen we ook op corners. Er worden dan zes tot tien aanvallende corners genomen en even zoveel verdedigende corners. Mooi dat zich dat tegen VVOG uitbetaalde.”

Spakenburg eindigde de wedstrijd overigens wel met tien man, omdat Bert Stelenpool vlak voor tijd zijn tweede gele kaart ontving.

De overwinning op VVOG betekende voor Spakenburg ook weer een nieuwe stap richting de winst in de eerste periode. In de stand veranderde echter niets, omdat Jong Almere City ook won. Beide ploegen voeren nog altijd de ranglijst aan, maar de beloftenploeg uit Almere staat bovenaan vanwege een beter doelsaldo.

De beslissing valt over twee weken, omdat er aankomend weekend niet gespeeld wordt in de derde divisie door Spakenburg en Jong Almere City. De beloften spelen tegen VVOG, terwijl Spakenburg tegen Jong FC Twente voetbalt. De Wolf rekent op een lastige wedstrijd. ,,Die ploeg is door de vele wisselingen lastig te analyseren.”

VVOG-Spakenburg 0-2

12. Kees Tol 0-1, 70. Tom van der Neut 0-2. Rood: 90. Bert Steltenpool (2x geel). Scheidsrechter: Schaper. Toeschouwers: 1300.

Meer nieuws uit Sport Regionaal