Bosjesfestival 2016 in Hilversum gaat toch door

Eddie de Paepe
Hilversum

De twaalfde editie van het Bosjesfestival, op 2 en 3 september op Landgoed Zonnestraal, gaat toch door.

,,Na onze oproep is er binnen 24 uur meer dan 1600 euro binnengekomen, dat was echt hartverwarmend”, meldt presentator en teamlid Edo Berger. ,,Ook riepen mensen elkaar online op om het festival te steunen en om te doneren als je dat nog niet gedaan had.”

Na de stormloop op de gratis entreekaartjes, een week geleden, bleek dat maar weinig bezoekers van de website een donatie hadden gedaan. Per kaartje was gemiddeld slechts 1,96 euro gegeven. Bij 1533 kaarten was er '0 euro donatie' aangevinkt. Terwijl er eigenlijk (gemiddeld) vijf euor per bezoeker nodig is om het evenement te kunnen organiseren.

De twaalfde editie van het jaarlijkse theater- en muziekfestival dreigde te worden afgeblazen. Dat gevaar is nu geweken.

,,We hebben nu 7755 euro opgehaald en niet de gehoopte 10 000, maar we wagen het erop”, vertelt Berger. ,,Dat betekent wel dat we gaan bidden om mooi weer - bij slecht weer blijven veel mensen thuis - en dat we hopen dat mensen een extra biertje bij de bar bestellen en niet álles meenemen in picknickmanden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.