HOV-protest raad Blaricum (update)

blaricumhuizen

Een groot deel van de gemeenteraad van Blaricum heeft donderdagmiddag een protestrit gemaakt met de snelbus 320. De PvdA reed wel mee, maar distantieerde zich van de flyer en poster die de andere partijen wel ondertekend hebben.

'Wij hebben gemeend om onze naam niet te verbinden aan de flyeractie, omdat wij vinden dat de raad en onze partij zich niet dient te profileren als actiegroep. De PvdA staat voor een zuivere politieke route naar een zorgvuldige besluitvorming over het HOV-tracé, dat in oktober in de raadsvergadering plaats zal vinden. Actievoeren laten we aan actiegroepen over', schrijft de PvdA Blaricum op haar website.

De 320 rijdt over bestaande wegen snel van Huizen naar de carpoolplaats in Blaricum. Voor de HOV-bus in de toekomst dreigt een vrije busbaan tussen de Bijvanck en de Blaricummermeent. Aantasting van leefomgeving en geldverspilling voor een minimale tijdwinst, stellen de tegenstanders. Er is een folder gemaakt met op de omslag 'Ziet u een verkeersopstopping' Wij ook niet...' Op de bijbehorende foto van de Randweg zijn twee auto's te zien. Verder de tekst: toch wil de provincie 18 miljoen euro uitgeven voor een vrije busbaan om dit 'probleem' op te lossen. Met als uitsmijter: 'Stop de vrije busbaan door Blaricum!'

Vrijdag een reportage in De Gooi- en Eemlander

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.