OV-deelfiets bij busstation Huizen

Eddie de Paepe
Huizen

Reizigers kunnen vanaf 16 september een fiets huren bij het busstation in Huizen. Het gaat om een proef van een jaar.

Tijdens de proef onderzoekt de provincie Noord-Holland of reizigers een deelfiets willen gebruiken vanaf een busstation en of daarmee het reizen met de bus aantrekkelijker wordt.

De OV-fiets wordt in Nederland steeds meer gebruikt in combinatie met de trein. meldt de provincie. ’Van huis naar een station gebruiken mensen vaak hun eigen fiets. Vanaf een treinstation naar bijvoorbeeld hun werk gebruiken veel reizigers een OV-fiets.’

De kosten voor het gebruik van een OV-deelfiets bij busstation Huizen zijn € 3,85 voor 24 uur. ’Het busstation is een belangrijk regionaal overstappunt in de Gooi- en Vechtstreek. Bijvoorbeeld voor mensen die in Huizen werken. Omdat Huizen geen treinstation heeft, is juist deze locatie geschikt als proeflocatie voor de OV-deelfiets in combinatie met de bus.’ Reserveren kan via de www.uwdeelfiets.nl.

Het initiatief van de proef komt van Provinciale Staten van Noord-Holland. Gedeputeerde Staten voeren de proef uit in samenwerking met de gemeente Huizen en Uw Deelfiets. Gedeputeerde Staten presenteren de resultaten na afloop aan Provinciale Staten. De proef zal inzicht geven in de kosten. Een bezettingsgraad van de deelfietsen van 50% wordt gezien als een positief resultaat. Na de proef kunnen deelfietsen vanaf busstations eventueel een onderdeel worden van concessies voor het openbaar busvervoer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.