Regio: ’zonder lokale pers geen lokale democratie’

Eddie de Paepe
Hilversum

’De inwoners van deze regio verdienen volwassen en volwaardige lokale en regionale journalistiek.’ Dit stelt Pieter Broertjes namens alle burgemeesters van de Regio Gooi en Vechtstreek.

De burgemeesters reageren op de door de TMG-directie aangekondigde reorganisatie bij de redactie van deze krant. ’Voor alle betrokkenen zou zwaarder moeten wegen dat de lokale overheid dagelijks door professionals wordt gecontroleerd. De lokale journalist is net zo onmisbaar voor de vitaliteit van de samenleving als de huisarts’, aldus Broertjes. ’Lokale journalistiek is niet alleen gewild, maar belangrijk bovendien. Te belangrijk om te laten wegkwijnen.’ En: ’eindeloos inkrimpen en verder wachten ‘tot het overgaat’. Dat helpt de lokale en regionale journalistiek niet’.

Bij de redactie van deze krant, die actie voert tegen de bezuiniging, zijn inmiddels tientallen steunbetuigingen van lezers binnengekomen. ’Moeten we nu ook een Vereniging tot Behoud van de Regionale Krant’, vraagt J.B. Veerbeek uit Hilversum zich af. En het voltallige college van de mediastad meldt: ’Een kritische Gooi- en Eemlander is vele malen te verkiezen boven geen Gooi-en Eemlander. Zet hem op!’

Kijk in de playlist Gooi Uitgelicht naar de reacties en opiniestukken

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.