Hilversums wethouder Jaeger spuugt critici en krant op vestje

Wethouder Wimar Jaeger© Gemeente Hilversum

Hilversum

Emoties, opwinding en wantrouwen verzieken in Hilversum het publieke debat. In plaats daarvan moet het debat in onze ‘kwetsbare democratie’ worden gevoerd op basis van wederzijds vertrouwen.

Dat is de strekking van het jongste blog van wethouder Wimar Jaeger (D66) op de website van de gemeente Hilversum. ,,Als het uitgangspunt niet vertrouwen maar wantrouwen is, komen we in een hele nare wereld terecht’’, stelt hij. Zonder man en paard te noemen deelt hij in diverse richtingen kritiek uit.

Om te beginnen noemt hij de toon ‘opvallend’ waarop burgemeester Pieter Broertjes ‘onder vuur werd genomen over de wijze waarop een plotseling aangespoelde groep vluchtelingen in sportzalen moest worden ondergebracht’. Kennelijk doelt hij op de Facebookgroep ‘Liever iets minder vluchtelingen in Hilversum’. Als inspreker bij de raadscommissie economie en bestuur betichtte een woordvoerder van die groep Broertjes op 10 februari van ‘misbruik van de macht’ en het opzij zetten van de democratie.

,,Zelfs binnen het gemeentebestuur is voor enkelingen de verleiding soms aanwezig om niet voor het belang van de stad te kiezen, maar in plaats daarvan mee te doen aan de verdachtmaking’’, noteert Jaeger verder. Hier lijkt hij in de eerste plaats te doelen op Leefbaar Hilversum, dat zijn bemoeienis met het Philipscomplex de afgelopen maanden kritisch volgde. Hij zou tevens Hart voor Hilversum en de PvdA kunnen bedoelen, die vanwege het Philipsdossier samen met Leefbaar een motie van afkeuring tegen Jaeger indienden.

Ook schrijft Jaeger: ,,Zelfs het journaille kent steeds minder het verschil tussen feiten en opinie. Niet feitelijke verslaglegging maar emotionele opwinding om de lezer te vangen, leidt steeds vaker naar de koppen in de krant’’. Hiermee lijkt hij zijn pijlen te richten op de berichtgeving in De Gooi- en Eemlander over de ontwikkelingen van het afgelopen halve jaar inzake (de verkoop van) het Philipscomplex.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.