Burenruzie met geweld in Hilversum trekt volle zaal

Anke Sprakel
Hilversum

,,Ik wens u allen veel wijsheid.’’ Met de nadruk op allen sloot de politierechter vrijdagmiddag de beladen strafzaak tegen de 44-jarige Roger van W. en zijn 41-jarige vrouw Marian B. Het Hilversumse echtpaar stond terecht op verdenking van mishandeling van de buurman in juli vorig jaar.

De politierechter sprak Van W. vrij, maar zijn vrouw kreeg 120 uur werkstraf en 1 maand celstraf voorwaardelijk voor poging opzettelijk toebrengen zwaar lichamelijk letsel met een steigerpijp. In een zaal vol sympathiserende buurtbewoners van zowel het slachtoffer als de verdachten vroeg de rechter iedereen zijn hoofd koel te houden. De burenruzie waarvoor het echtpaar zich moest verantwoorden, had in de Hilversumse wijk veel te weeg gebracht. En, het was niet de eerste keer dat deze buren uit de 2e Nieuwstraat en de Floralaan tegenover elkaar stonden in een rechtszaal. Tien jaar geleden werd de buurman, nu het slachtoffer, veroordeeld voor mishandeling van het echtpaar.

Vorig jaar, op zaterdagavond 4 juli rond half acht vlogen de buren elkaar in de haren toen de zoon van het echtpaar slaags raakte met de buurman. De vader schoot zijn zoon te hulp en duwde de buurman weg. Geen strafbaar feit volgens de rechter. De moeder die de buurman met een steigerpijp op de arm sloeg, werd wel veroordeeld. B. heeft altijd ontkend. De rechter baseert zijn beslissing op getuigenverklaringen van buren, maar de Hilversumse zegt dat zij hun verhalen op elkaar hebben afgestemd.

B. heeft twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.