VVP in actie tegen Groot Engendaal aan Inspecteur Schreuderlaan Soest

soest

Vereniging Vrij Polderland (VVP) is doodsbenauwd dat nieuwbouw voor zorgcentrum Groot Engendaal toch in weilanden langs de Inspecteur Schreuderlaan in Soest gaat verrijzen. ,,We zijn licht panisch nu die oude plannen weer boven water komen'', zegt woordvoerder Bob Smiet.

De gemeente Soest zoekt momenteel naar een geschikte locatie voor snelle herbouw van Groot Engendaal. Voor het bestaande, sterk verouderde gebouw aan de Boekweitland geldt code rood, wat betekent dat er snel iets moet gebeuren.

Vereniging Vrij Polderland is er niet gerust op dat het plan van het vorige college van burgemeester en wethouders weer actueel wordt. Destijds was het streven een nieuw verzorgingshuis met villa's te bouwen in het gebied bij de Inspecteur Schreuderlaan en Noorderweg. Een nieuw Groot Engendaal, dat aan alle moderne eisen voldoet en evenveel bewoners onderdak biedt, zou niet op de huidige plek passen.

Het huidige college van b en w ziet het volbouwen van weilanden - buiten de rode contouren - echter niet zitten. En hoewel wethouder Harry Witte dat recent nog bevestigde aan de gemeenteraad, komt VVP in actie. ,,We zijn op ons hoede, want Groot Engendaal wil bouwen in het groene gebied'', verklaart Smiet.

,,We hebben de fractievoorzitters een brief gestuurd. Onze boodschap is: sleutel niet aan de rode contouren, want dan is het einde zoek. Straks is niets meer veilig en wordt het hele gebied bij de Stadhouderslaan volgebouwd. De groene entree van Soest mag nooit worden opgeheven. Wij zullen er alles aan doen dat tegen te houden, want je kan het maar één keer verknallen.''

VVP onderkent overigens dat Groot Engendaal toe is aan nieuwbouw en denkt mee over locaties. ,,Als je vernuftig bouwt kan dat volgens mij best op de huidige plek aan de Boekweitland'', zegt Smiet. Anders vindt hij de plek van het politiebureau of Medisch Centrum Meander aan de Dalweg geschikt.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.