Video gewelddadige confrontatie Kleine Drift lekt uit [video]

Bij de schermutseling na het mandarijn-incident werd het shirt van Gilly Emanuels kapot getrokken.

Bij de schermutseling na het mandarijn-incident werd het shirt van Gilly Emanuels kapot getrokken.© Foto Susanne van Velzen

Henk Runhaar
Hilversum

,,Hé kankernegerin, kankerzwarte! Ga lekker je boom in.’’ Zo reageert een van de jongeren die het onlangs letterlijk aan de stok kregen met uitbaatster Gilly Emanuels van ijssalon en Surinaams eethuis ’t Perronnetje aan de Kleine Drift in Hilversum.

Dat blijkt uit een uitgelekt filmpje. Te zien is dat Emanuels haar belagers te lijf gaat met een lange stok, volgens haar een bezemsteel.

De Hilversumse ondernemer kon zich niet meer inhouden toen ze voor de zoveelste keer werd belaagd door dezelfde jongeren. Ze gooiden haar vorige week donderdag een mandarijn in haar nek toen ze met haar driejarige zoontje de zaak in wilde gaan.

Emanuels deed haar verhaal op Facebook en krijgt inmiddels bijval van veel buurtbewoners die ook gebukt gaan onder de al jaren aanhoudende straatterreur. Daarvoor zijn volgens de wijkbewoners telkens dezelfde raddraaiers verantwoordelijk. Net als de ondernemer voelen de Hilversummers zich in de steek gelaten door de instanties.

Burgemeester Pieter Broertjes gaf deze week toe dat politie en gemeente steken hebben laten vallen. De jongeren en Emanuels deden tegen elkaar aangifte van mishandeling.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.