Heien voor het Huis van Eemnes begonnen

De plek waat het Huis van Eemnes komt. De skatebaan en speeltoestellen langs de Noordersingel komen - deels - terug na de nieuwbouw.© Holland Media Combinatie

Joost Reijnders
Eemnes

Nadat vorige week officieel de eerste paal werd geslagen - met een ouderwetse heimachine - begon maandag het echte werk: het heien met zwaar materieel van de 417 heipalen waarop het Huis van Eemnes komt te rusten.

Met dertig stuks per dag is het een paar weken doorbijten voor de Noordbuurt, maar dan is de grootste herrie ook voorbij. De foto is genomen in de richting van de Noordersingel, op de plek waar de sporthal van dit nieuwe gemeenschapscentrum gaat komen. De omvangrijkste operatie wordt wel de meer dan 40 meter lange stalen spanten voor het dak van de sporthal op zijn plek te krijgen. Maar dat zal nog wel een paar maanden op zich laten wachten.

Na felle discussies besloot de gemeenteraad van Eemnes eind mei dat de bouw van het Huis door kon gaan.

In het Huis komen naast de sporthal ook de bibliotheek, (theater)zalen en een horecagedeelte, en het is uitdrukkelijk de bedoeling dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er aan de slag kunnen. September volgend jaar moet het klaar zijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.