Vonnis fatale straatrace Loosdrecht vandaag bekend

Vonnis fatale straatrace Loosdrecht vandaag bekend
Ook de schade aan Porsche 911 van Walter van W. laat zien hoe hard het ging op de Nieuw-Loosdrechtsedijk.
© Archieffoto
Loosdrecht

De rechtbank in Lelystad doet vanmiddag om één uur uitspraak in de strafzaak over de straatrace in Loosdrecht die Fleur Balkestein (19) het leven kostte.

Tegen verdachten vader Walter van W. (54) en zijn zoon Casper (33) is vijf en drie jaar celstraf geëist. Ook zouden beiden volgens de officier van justitie vijf jaar lang geen auto meer mogen besturen.

Bij de rechtszaak twee weken geleden werd duidelijk dat de twee alles ontkennen, behalve het feit dat ze wat hadden gedronken, eerst in Café Moeke in Hollandsche Rading en daarna in het restaurant in Amersfoort waar ze gingen eten. Maar hard, of zoals uit camerabeelden en vijftien getuigenverklaringen blijkt idioot hard, gereden? Geen sprake van. En al helemaal niet dicht achter elkaar, stellen vader en zoon. Die getuigen liegen, menen ze. Net als de rest van Loosdrecht spannen ze tegen hen samen.

Kapster Fleur Balkestein uit Hilversum had volgens de officier van justitie geen schijn van kans toen ze half maart vorig jaar een caravanpark aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk af reed in haar kleine Toyota Aygo. De Porsche 911 van Walter van W. kwam er door een flauwe bocht met minstens tegen de 170 kilometer per uur.

Van W. senior had die avond twee keer te veel alcohol in zijn lijf. Hij werd al vijf keer eerder betrapt op rijden met te veel alcohol op, tot nog toe kwam hij telkens weg met een geldboete. Zoon Casper zou zijn vader hebben opgejut in zijn vlotte Mini. Hij is piloot bij Transavia, een veroordeling zou rampzalig zijn voor zijn carrière, betoogden hij zelf en zijn advocaat voor de rechtbank.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.