Curator in maag met Eikenrode

Valentijn Bartels
Loosdrecht

De Loosdrechtse landheer Nico Ockhuisen weigert te betalen voor een overgenomen inboedel. De eigenaar van landgoed Eikenrode heeft de inboedel van de curator overgenomen, maar ’heeft daar nooit voor betaald’. Dat zegt de curator in kwestie, Robert de Lauwere van Beks&Beks advocaten uit Hilversum desgevraagd. Ockhuisen heeft volgens De Lauwere het conflict zo hoog laten oplopen, dat hij een deurwaarder inmiddels de mogelijkheden laat bekijken om beslag te leggen op zijn waardevolle bezittingen.

De inzet van het conflict is de inboedel die Ockhuisen, via de curator, overnam van de failliete oud-eigenaar Martien Plasmeijer.

,,Er zijn toen duidelijke afspraken gemaakt over de inboedel die Ockhuisen toen voor ongeveer 7000 euro van ons zou overnemen. Enkele spullen staan al in het landhuis, maar een plafonddoek staat nu al een jaar bij ons’’, aldus De Lauwere.

Teleurgesteld

Volgens de curator is hier sprake van een uitzonderlijke situatie. ,,Ik ben teleurgesteld over de gang van zaken. De rechter heeft Ockhuisen zelfs een dwangsom opgelegd, maar tot op heden hebben we geen euro gezien.’’

Een deurwaarder bekijkt nu de mogelijkheid om beslag te leggen op bezittingen van Ockhuisen Jachttransport, het bedrijf waar de curator de overeenkomst mee heeft gesloten.

Spelletjes

Nico Ockhuisen reageert woedend op de aantijgingen van de curator. ,,Deze man speelt vieze spelletjes. Ik heb ontdekt dat hij gewoon dubbel probeert te verdienen aan de inboedel. Het plafonddoek is onderdeel van het pandrecht dat ik in mijn bezit heb en op de overige inboedel heb ik inmiddels retentierecht, door de kosten die ik heb gemaakt.’’

Volgens de eigenaar van Eikenrode is hij ’teruggekomen op de overeenkomst’. Hij heeft ’vertrouwen in een mogelijk kort geding’. ,,Als deze man recht heeft op het geld zou ik hem betalen. Maar iemand die mij onrechtvaardig behandelt niet’’, aldus de eigenaar van het Loosdrechtse landgoed.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.