Bingo's: Soest weer in teken van Roparun

Hans van Keken
Soest

Met twee bingo's deze week gaan de activiteiten voor de Soester deelname aan sponsortocht Roparun weer van start.

Dat smaakte naar meer, en ook dit jaar gaat de groep lopers, fietsers, teammanagers, koks en cateraars, fysiotherapeuten en anderen met de Pinksterdagen weer als team in twee ploegen naar de Coolsingel in Rotterdam. Vertrekpunt is ook dit keer weer Parijs, wat een tocht van 530 kilometer betekent. De ploegen gaan om en om lopend en fietsend de afstand afleggen, waarbij de een kan uitrusten als de ander richting Rotterdam zwoegt. Er wordt inmiddels al druk getraind.

De aftrap van de actie is al morgenavond, in de feesttent op de Soester Eng. Met voor het eerst een ’Soester Roparun Ladies only bingo’. Waarbij de animo al meteen zo groot bleek dat er ook de dag erop (donderdagavond) nog een extra bingo in de feesttent gaat komen.

Alleen dames vanaf achttien jaar zijn welkom op het evenement, dat wordt aangeprezen als een ’leuke avond met Jordanese gastvrijheid en Gooische luxe, voor de moderne en trendy vrouw’. Er zijn Hollandse meezingers, een ’erg leuke sexy presentator’, entertainment en uiteraard het spelen van bingo.

De prijzenkast is dankzij een groot aantal sponsors ook alweer flink gevuld, aldus mede-organisator Manon Smeeing, die twee jaar geleden ook een van de kartrekkers was. Een aangeklede fiets, Buddha to Buddha accessoires, gympen, botox-behandelingen, wimperextensions, dinerbonnen en hotelovernachtingen behoren tot de prijzen. ,,Het is een avond boordevol lol, spanning en luxe prijzen’’, aldus de Soesterse.

Destijds was voor alle deelnemers het lopen van Parijs naar Rotterdam een enorme maar ook zware ervaring. ,,Alle emoties kwamen eruit bij het zien van onze familie en vrienden, die ons destijds opwachtten met bloemen en champagne’’ aldus Smeeing.

Dat de tent morgenavond al uitverkocht is, geeft eens te meer aan dat er in Soest en omgeving veel animo is voor de actie, aldus Smeeing. ,,We zijn er erg dankbaar voor. Zo kunnen we serieus een bijdrage leveren om onze zieke medemensen te steunen’’. legt ze uit.

Er zijn nog tafels en kaarten beschikbaar. Deze kosten 35 euro. Ze zijn te bestellen via info@roparunsoest.nl. De tent gaat beide dagen om half zeven open, de avond zal omstreeks elf uur afgelopen zijn.

Het geld van de actie wordt volgens de organisatoren transparant en goed besteed.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.